streda 29. februára 2012

Spása pre trh s bývaním - nájomné byty

Informácia, že na Slovensku takmer neexistuje nájomné bývanie nie je žiadnou novinkou. Rozbehnúť tento sektor sa zatiaľ nedarí. Podiel nájomných bytov na Slovensku dosahuje jednociferné číslo, v krajinách západnej Európy sa pohybuje rádovo v desiatkach percent.

pondelok 27. februára 2012

Zmluva o prevode vlastníctva bytu

Na internete sa nachádza veľké množstvo informácií a niekedy je ťažké rozlíšiť, ktoré informácie sú kvalitné a ktoré nie. Takýmto príkladom sú rôzne kúpno-predajné zmluvy, napr. zmluva o prevode vlastníctva bytu. Nadobudnutie nehnuteľnosti kúpou nie je lacná záležitosť, preto by ste si mali dať pozor, aby vaša zmluva obsahovala všetky právne náležitosti. Pomôže vám to vyhnúť sa mnohým nepríjemnostiam v budúcnosti.

pondelok 20. februára 2012

Žiadosť o úver cez internet

V dnešnej dobe sa nemusíte obávať byrokracie pri vybavovaní hypotekárneho úveru pri kúpe bytu alebo domu. Každá banka má jasne stanovené podmienky úveru, ako aj zoznam podkladov, ktoré musíte predložiť spolu so žiadosťou o hypotéku v samotnej banke. Ak prinesiete do banky všetky podklady naraz, nevidím dôvod na byrokraciu a komplikácie pri jeho vybavovaní.

streda 15. februára 2012

Štartuje tender na košickú stanicu

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali tender na prvú etapu výstavby verejného terminálu intermodálnej prepravy (TIP) Košice. Predpokladaná cena prác, vrátane vyhotovenia projektovej dokumentácie a zabezpečenia súvisiacej inžinierskej činnosti, je 28,11 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Ceny bytov neprestali klesať

Zlacňovanie nehnuteľností takmer po celom Slovensku pokračovalo aj v minulom roku. Dokazujú to najnovšie štatistiky Národnej banky Slovenska, podľa ktorých sa priemerná cena v porovnaní s rokom 2010 znížila o 3,1 percenta.

pondelok 13. februára 2012

Kedy sa banky vrátia z dovolenky

Pozícia kupujúcich bytov je v krajských mestách ťažká, v Bratislave je vďaka širokej ponuke nových bytov oveľa lepšia. Inak sa na trhu nedeje nič nového a v najbližšom období sa ani diať nebude. Tak zneli závery debaty o rezidenčných realitách na diskusnom stretnutí Stavebného-fóra.sk.

streda 8. februára 2012

Košický Cassovar II pokračuje

Na rozhraní košického centra a Nového Mesta pokračuje výstavba druhej etapy polyfunkčného objektu Cassovar. Komplex v areáli bývalého pivovaru sa rozšíri o Cassovar Business Center II podľa plánu do jesene tohto roka. Developerom celého projektu je spoločnosť Global Group.

pondelok 6. februára 2012

Realitná kancelária Impulz Real

Realitná kancelária Impulz Real, s.r.o. ponúka širokú ponuku nehnuteľností v Košiciach a blízkom okolí. V našej ponuke nájdete byty a domy v Košiciach, pozemky alebo chaty v blízkom okolí mesta, ale aj garáže na predaj alebo prenájom. Naši zamestnanci sa riadia výlučne etickým kódexom, aby sme mohli svojim klientom poskytnúť profesionálne služby a podporu pri kúpe alebo predaji nehnuteľnosti.