pondelok 18. marca 2013

Projekt amfiteátra na KVP stopli

KOŠICE. Kultúrne akcie na sídlisku KVP sa zvykli konať na priestranstve pri fontáne. Išlo ale o medziblokový priestor a obyvateľom v tesnej blízkosti prekážal hluk z verejných podujatí. Preto sa vedenie rozhodlo príležitostné centrum kultúry presunúť o čosi ďalej od panelákov, do priestoru medzi Moskovskou a Bauerovou pod OC Iskra. Praktickejšie ako zakaždým rozkladať a skladať pódium je vybudovať tam stabilný stánok.

V novembri 2012 poslanci tento zámer schválili. V decembri na mimoriadnom zastupiteľstve znížili sumu vyčlenenú na amfiteáter zo 120 na 100–tisíc eur. Na februárovom stretnutí prehodnotili aj túto sumu.

„160–tisíc bol prebytok hospodárenia a 24–tisíc už z prebytku hospodárenia tohto roku a my ideme viac ako polovicu investovať do amfiteátra? Je riziko, že skelet na Starozagorskej neodstránime za plánovaných 30–tisíc, tam by sme si mali nechať rezervu. A ani na fontánu sa peniaze nenašli. Nie som proti tomu, aby sa to niekedy v budúcnosti postavilo. Len by sme fakt mali zvážiť, či máme na to v tomto období 100–tisíc eur. Veď za tú sumu sa dá postaviť rodinný dom a nie jedno pódium,“ prehováral kolegov poslanec Ivan Harajda (SaS).

„Potrebujeme nejaký stánok, kde budeme robiť kultúrne podujatia, lebo to je naša vizitka. Ale 100–tisíc je naozaj veľká suma,“ uznal Ladislav Lörinc (SDKÚ). Za pravdu mu dali aj Tibor Boroš (SDKÚ) a Martin Boritáš (KDH).

Foto: Veronika Janušková

Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára