streda 3. apríla 2013

Ľudia chcú iné byty, ako sa stavajú

Každý, kto hľadá byt pre seba či svoju rodinu, vie, že v konečnom dôsledku musí z počiatočných predstáv v niečom poľaviť. Hľadanie vhodného bývania za primeranú cenu je zväčša otázkou niekoľkých mesiacov a množstva kompromisov. Medzitým často zaznie otázka, pre koho sú vlastne určené nové byty a kto si ich môže dovoliť zaplatiť? „Očakávania klientov sa od aktuálnej ponuky líšia najmä v lokalite, výmerách a konečných cenách,“ zhŕňa skúsenosti Filip Žoldák, partner realitnej spoločnosti Herrys. Developeri podľa neho vychádzajú pri projektoch často najmä z vlastných predstáv o bývaní.

„Po roku 2000 sa začalo stavať veľa nových domov, ale často neboli dimenzované podľa predstáv ľudí. Veľa bytov preto zostalo nepredaných, keďže nevyhovovala ich výmera, dispozícia a najmä cena. Klienti tiež mali výhrady voči kvalite novostavieb,“ vysvetľuje F. Žoldák.

Zrejme aj preto, že neexistujú žiadne relevantné informácie o tom, aké predstavy o bývaní majú ľudia, ktorí si hľadajú byt, alebo o tom začínajú uvažovať. Prieskumy realitných spoločností vychádzali z dopytov a reálne uskutočnených obchodov v realitných kanceláriách.

Čítať pokračovanie na TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára