streda 4. apríla 2012

Bytov bolo a bude menej

Menšia chuť ísť do novej výstavby a financovať ju sa naplno prejavuje v štatistikách bytov. V porovnaní s predminulým obdobím vlani poklesli ukazovatele nových, rozostavaných i dokončených bytov. Novostavieb tak bude v najbližších rokoch menej než predtým, čo môže na trh priniesť niektoré novinky.

Podľa Štatistického úradu SR bolo v krajine ku koncu roka rozostavaných 64 734 bytových jednotiek, čo predstavuje medziročný pokles o 2,8 percenta. Ide o byty a domy s vydaným stavebným povolením. Tieto sa však reálne stále nemuseli začať stavať, len v Bratislave je množstvo projektov s vydaným stavebným povolením, ktoré ale čakajú na lepšie časy na trhu.

Vlani sa v celej krajine začalo stavať 12 740 nových bytových jednotiek, čo je viac než 21-percentný pokles oproti roku 2010. Opäť však ide len o byty s vydaným stavebným povolením, nie je teda jasné, či ich aj developeri reálne začali stavať. Jedným z najväčších takýchto projektov v hlavnom meste je napríklad tretia a štvrtá etapa Jégého aleje, kde sa počíta so stovkami nových bytov. Ich štart však developer odďaľuje.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj:  TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára