streda 16. mája 2012

Budúcnosť kancelárií: viac miesta na stole

Colliers predpovedá ľuďom zväčšovanie osobného priestoru. Hoci časť zamestnancov bude pracovať z domu, dopyt po administratívnych priestoroch by mal byť aj v roku 2030 približne na súčasnej úrovni. V najnovšej správe to predpovedá poradenská spoločnosť Colliers International. Prognóza konzultačnej spoločnosti sa zakladá najmä na požiadavke, aby zamestnanci pracovali vo firemných kanceláriách kvôli flexibilnému priestoru, ktorý umožňuje spoluprácu a s väčším osobným priestorom na stole. Výsledkom bude zvýšenie objemu priestoru požadovaného na jedného pracovníka v kancelárii, ktoré vyváži pokles populácie a nárast flexibilnej práce a práce z domu.

„Vo všeobecnosti nepredpokladáme výraznú zmenu, respektíve pokles dopytu po priestoroch na tradičné využitie kancelárií v nasledujúcich 15 až 20 rokoch. A to aj napriek poklesu zamestnanosti v administratíve,” uviedol autor správy a riaditeľ pre prieskum v Colliers Damian Harrington.


Poradenská spoločnosť však predpokladá výraznú zmenu vo využívaní a nastavení kancelárskych priestorov. V dôsledku snahy znižovať výdavky na nájomné sa zväčší tlak na využitie technológií. Cieľom firiem bude udržať si kľúčových zamestnancov, ktorým budú chcieť vytvoriť podmienky, aby chceli chodiť do práce. Developerov a majiteľov nehnuteľností podľa D. Harringtona čaká úloha poskytnúť trvalo udržateľné riešenia prevádzky budov.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj:  TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára