pondelok 6. augusta 2012

Oživenie na americkom realitnom trhu

Predaj nových domov v USA bol v máji najvyšší za 2 roky. Predaj nových rodinných domov v Spojených štátoch v máji rástol a bol najvyšší za dva roky. Zvýšila sa aj cena. Zásoba nepredaných domov na trhu zostáva blízko rekordného minima. Správa, ktorú včera zverejnilo americké ministerstvo obchodu, je ďalšou známkou toho, že trh bývania sa oživuje. Predaj nových domov stúpol minulý mesiac oproti predchádzajúcemu o 7,6 percenta na celoročne prepočítané tempo 369-tisíc, čo bol najvyšší údaj od apríla 2010. Ekonómovia podľa agentúry Reuters čakali v priemere predaj 346-tisíc domov. V medziročnom porovnaní bol májový predaj vyšší o 19,8 percenta.

Stredná hodnota ceny predaných domov stúpla medziročne o 5,6 percenta na 234,5-tisíc dolárov (zhruba 188-tisíc eur). Proti aprílu však bola o niečo nižšia.

Počet nepredaných domov na trhu minulý mesiac mierne stúpol o 0,7 percenta na 145-tisíc, zostáva však blízko rekordného minima. Pri májovom tempe predaja by trvalo 4,7 mesiaca, ako by sa tieto domy predali, čo je najmenej od októbra 2005.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára