pondelok 20. augusta 2012

V Nemecku viac luxusných bytov ako lacných

Krajine hrozí o pár rokov nedostatok dostupných bytov. Luxusné byty či domy na nemeckom trhu prekvitajú, cenovo prístupnejších bytoviek sa však stavia primálo. Pred drastickým nedostatkom bytov varujú odborníci z oboch brehov – tak zo zväzu nájomníkov, ako aj prenajímateľov. Obe strany sa pritom zvyknú zhodnúť len málokedy, píše portál časopisu Spiegel. V krajine sa zmenšuje počet bytov pre ľudí s nízkymi príjmami, čo môže mať dramatické dôsledky.

„Ak bude výstavba pokračovať ako doteraz, do roku 2017 bude v krajine chýbať 825-tisíc nájomných bytov, predovšetkým vo veľkých či univerzitných mestách,“ citoval portál Lukasa Siebenkottena z nemeckého zväzu nájomníkov v Berlíne. Výsledkom budú ešte rýchlejšie stúpajúce ceny za prenájom ako doteraz.

Napriek výstavbe už dnes chýba viac ako 100-tisíc nájomných bytov v desiatke nemeckých metropol. Podľa odhadov spolkového zväzu nemeckých prenajímateľov a realitných firiem sa síce tento rok dokončí vyše 200-tisíc nových bytov, väčšina však spadá do luxusného segmentu.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára