pondelok 3. septembra 2012

Staršie byty v Bratislave nezlacňujú

V júli ich cena oproti aprílu stúpla na vyše 1 760 eur za štvorec. Majitelia starších bytov v hlavnom meste, ktoré sa predávajú druhý alebo už niekoľký krát, nejdú s cenou dolu. Podľa analýzy spoločnosti Bencont Investment v júli oproti aprílu zdražel štvorcový meter o šesť eur. Priemerná ponuková cena bytu na tzv. sekundárnom trhu tak stúpla na vyše 1 760 eur za m2 vrátane DPH. Medzi najlacnejšie lokality v Bratislave patria Devínska nová Ves, Podunajské Biskupice a Vrakuňa. V týchto častiach sa staré byty predávajú v priemerných cenách okolo 1470 eur za štvorcový meter vrátane DPH.

Lacnejšie ako priemer sú staré byty v druhom, štvrtom aj piatom obvode. Naopak, najdrahšie sú tradične v Starom meste. Tu štvorcový meter vychádza na 2170 eur. Mediánová, teda stredná, cena ponúkaného bytu v hlavnom meste je 1667 eur za m2. V Petržalke sa pod ňou nachádza 80 percent bytov. V Starom meste je zase skoro 90 percent všetkých starších bytov nad mediánom.

Pri prenájmoch platí, že najlacnejšie ubytovanie sa dá získať v piatom okrese. Priemerný nájom tu vychádza na 591 eur aj s energiami. Za celú Bratislavu je priemer na úrovni prevyšujúcej 720 eur. Cena za štvorec pritom klesá so zvyšujúcim sa počtom izieb.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára