pondelok 11. februára 2013

Jazero zvažuje výstavbu kúpaliska

KOŠICE. V tomto roku investuje sídlisko Nad jazerom na viacerých miestach. Najviac bude mestskú časť stáť výstavba verejného osvetlenia na Čingovskej ulici. Viac svetla bude aj pri viacúčelovom ihrisku na Amurskej ulici, kde nainštalujú kamerový systém. Ochrániť ho má pred vandalmi, ktorí ho viac ráz poškodili.

Postaví sa ďalšie parkovisko na Levočskej ulici, miestna samospráva investuje aj do projektovej dokumentácie na ďalšie dve parkoviská na Čingovskej a Pri splave. Mestskú časť budú všetky plánované projekty stáť 37,5–tisíca eur.

Málo peňazí na kúpalisko

Najväčšou investíciou jazerského rozpočtu na tento rok má byť výstavba kúpaliska na jazere a jeho projektová dokumentácia v celkovej hodnote 105–tisíc eur. Podľa plánov by v rekreačnej zóne mal byť areál s tromi bazénmi – jedným väčším a dvomi detskými. Návrh bol z decembrového zastupiteľstva stiahnutý. Starostka Anna Jenčová (Smer) a poslanci sa zhodli, že určené financie nebudú na výstavbu stačiť.

„Je nutné urobiť ďalšie analýzy a prepočty na získanie konkrétnej sumy. Zatiaľ neuvažujeme nad vstupom investora. Vyčlenené finančné prostriedky budú využité neskôr, zatiaľ ostávajú v rezervnom fonde,“ tvrdí starostka.

Podľa poslanca Jozefa Mikloša (KDH) si kúpalisko bude vyžadovať veľa investícií. „Ak si na to mestská časť bude musieť zobrať úver, nie je to zmysluplné. Vhodnejšie je spojiť sa so súkromným investorom.“ Na zastupiteľstve navrhol, aby boli peniaze určené na kúpalisko využité na ďalšie parkoviská a rekonštrukciu ďalších detských ihrísk. Tento rok plánuje mestská časť opraviť jedno ihrisko.

Foto: Judita Čermáková

Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára