streda 9. mája 2012

Rusi skupujú luxusné byty v New Yorku

Ochota boháčov míňať posúva cenovky nahor. Luxusné apartmány a ruskí miliardári sa priťahujú. Za posledné štyri roky nakúpili v Spojených štátoch podľa odhadov právnikov a maklérov Rusi a ďalší boháči z krajín bývalého Sovietskeho zväzu nehnuteľnosti v hodnote viac ako miliardy dolárov, napísal denník New York Times. Môže pritom ísť len o zahrievacie kolo. V minulom roku opustilo Rusko 84 miliárd dolárov, z čoho zhruba päť percent podľa odhadov ruskej vlády skončilo v amerických nehnuteľnostiach. Od roku 2009 sa počet miliardárov v Rusku a Ukrajine podľa údajov časopisu Forbes viac ako strojnásobil.

Kým americký realitný trh ako celok pokrivkáva, segment luxusných bytov zaznamenáva pozoruhodný rast. Vďačí za to prílevu kapitálu zo všetkých častí sveta, vrátane rozvíjajúcich sa štátov ako Brazília, Čína či India. Nik však nevypisuje tučnejšie šeky ako Rusi.

„Všetci vedia, že sú to práve oni, kto má teraz veľké peniaze,“ citoval denník maklérku z Halstead Property Jill Sloaneovú. Keď sa dopočula, že penthouse na 15 Central Park West sa predal za 88 miliónov dolárov, hneď vedela, že ho musel kúpiť niekto z Ruska.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj:  TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára