pondelok 18. júna 2012

Bratislava predáva 160 nových bytov mesačne

V hlavnom meste sú stále voľné tisícky bytov, ich cena mierne klesla. Nových bytov je v slovenskej metropole stále dosť, no ich počet mierne ubúda. Projekty predávajú síce menej než predtým, ale pomerne stabilne. Nadol šli aj ceny predaných bytov, do ponuky pribudlo aj niekoľko nových, no väčšinou šlo o rozbiehajúce sa ďalšie etapy existujúcich komplexov, informuje realitná agentúra Lexxus. „Celkovo je v bratislavských projektoch voľných 2 741 bytov,“ píše spoločnosť. Oproti informáciám kancelárie Herrys z novembra minulého roka ide o pokles o 400 jednotiek, môžu však za tým byť aj odlišné zdroje oboch spoločností. Lexxus hovorí o 354 nových bytov, ktoré pribudli za prvý štvrťrok tohto roka. Z toho len necelá tretina bola v nových projektoch, zvyšok pribudol v rámci ďalších etáp existujúcich.

„V ponuke zostáva stále dostatočný počet bytov. Nové projekty prichádzajú na trh len sporadicky, väčšinou s menším počtom bytov,“ informuje agentúra. Podľa nej sú lepšie byty v krátkom čase vypredané, ostatné čakajú na svojich majiteľov dlhšie. Možno tu hovoriť najmä o štartovacom bývaní a najmenších bytoch.

Počas prvých troch mesiacov roka sa v Bratislave predalo 490 bytov, z toho najviac dvojizbových. Priemerná cena predaných bytov dosiahla 1 990 eur/m2 vrátane DPH, čo predstavuje 8-percentný medzikvartálny pokles. Priemerná cena najžiadanejších dvojizbových bytov v rámci okresu Bratislava II dosiahla 82-tisíc eur.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj:  TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára