streda 20. júna 2012

České realitky skúšajú nové služby

Po vzore amerických skrášlia predávaný byt či dom. Na českom realitnom trhu v posledných mesiacoch pribúdajú nové služby. Najskôr sa objavili inšpektori, ktorí by za poplatok pri kúpe nehnuteľnosti mohli ľuďom pomôcť odhaliť prípadné skryté vady. Najnovšie avizuje portál ihned.cz pomoc pri skrášlení predávaného bytu či domu. Prvá služba by mohla odštartovať aj na Slovensku. Šéf českej realitnej skupiny Bonus Group, ktorá spadá pod americkú realitnú skupiny Century 21, Jan Rosák totiž získal práva kanadskej A Buyer’s Choice Home Inspections aj pre slovenský trh. O druhej zatiaľ na opačnej strane Moravy nepočuť.

V Česku podľa portálu skrášlenie nehnuteľnosti tzv. home staging ponúka napríklad Realitná spoločnosť Českej sporiteľne a tiež sieť Century 21. „Službu budeme najskôr poskytovať v Prahe a následne v regiónoch.,“ uviedol pre české Hospodárske noviny výkonný riaditeľ Bonus Group Lukáš Brych.

Predávaný byt alebo dom si vezme pod palec bytový dizajnér, ktorý ho upraví tak, aby sa páčil potenciálnym záujemcom. Nemalo by v ňom zostať priveľa nábytku, pomôcť by malo aj vymaľovanie či zvesenie rodinných fotiek

Cena základnej konzultácie, čo je vhodné v byte zmeniť, sa podľa L. Brycha pohybuje rádovo v tisíckach českých korún. Jitka Kobzová, konateľka spoločnosti Home Staging a priekopníčka tejto služby v Česku, si účtuje 8400 českých korún (v prepočte takmer 330 eur).

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj:  TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára