streda 4. júla 2012

Americké reality vo výpredaji


Šesť rokov trvajúci pokles cien na realitnom trhu v Spojených štátoch a priaznivý kurz dolára voči niektorým menám vábi k nákupom amerických nehnuteľností stále viac cudzincov. Pochádzajú z Ázie, Európy či Kanady, všimol si denník The Wall Street Journal. Cudzinci za 12 mesiacov do konca tohtoročného marca v USA nakúpili obytné nehnuteľnosti za 82,5 miliardy dolárov. Išlo o 8,9 percenta z celkových 928 miliárd minutých v tomto období za bývanie. Medziročne výdavky zahraničných kupcov vzrástli o 24 percent.



Zo štatistík americkej asociácie realitných agentov vyplýva, že 55 percent kupujúcich pochádzalo z piatich krajín - Kanady, Mexika, Číny, Indie a Británie. Cudzinci si nehnuteľnosti najčastejšie kupujú na Floride, v Kalifornii, v Texase, Arizone a v štáte New York. Na tieto štáty pripadá 55 percent všetkých nákupov nehnuteľností zahraničnými záujemcami. Takmer dve tretiny z nich platí v hotovosti.

Záujem kupcov z Európy neklesá ani po oslabení eura spôsobenom dlhovou krízou. Podľa realitných agentov za to môže povesť Spojených štátov ako bezpečného prístavu. Na Manhattane tak napríklad zahraniční záujemcovia na čele s Rusmi a Ukrajincami stále skupujú luxusné byty.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára