utorok 2. októbra 2012

Blok na Luniku IX už vysťahovali

KOŠICE. Zástupcovia firmy Deštrukprojekt s. r. o. Rožňava sa chystajú prevziať „stavbu“ v prvom októbrovom týždni. Potom privezú na Lunik IX ťažké stroje. Pôvodne sa malo búranie Hrebendovej 14-16 začať v druhej polovici septembra. Začatie prác bolo podmienené vysťahovaním všetkých obyvateľov bloku a úplným odstránením odpadkov spoza neho. Za uplynulý rok a pol ich tam nájomníci nahádzali z balkónov a okien tony.

Zo zdevastovaného objektu s 30 bytmi, kde žilo 225 ľudí a platnú nájomnú zmluvu mali iba dvaja, dávno zmizlo všetko kovové, okná i dvere. Napriek mestom avizovanému búraniu asi 75 jeho obyvateľov nechcelo o sťahovaní ani počuť.

„Nakoniec si dali povedať, všetci už odtiaľ odišli preč,“ uviedol koordinátor prác na Luniku IX za Bytový podnik mesta Košice (BPMK)  a mestský poslanec Miloš Ihnát (Smer).

„Časť sa nasťahovala k príbuzným do bytov na sídlisku, ďalší si začali stavať chatrče v lesíku pri miestnom potoku. Za blokom je všetko čisté, môžeme to oplotiť a začať s búraním.“

Časovaná bomba

Pred pár dňami sme sa presvedčili, že to nie je až tak v poriadku. Aktivační pracovníci, ktorí mali vyčistiť priestor za Hrebendovou 14-16, vyriešili vec šalamúnsky.

Odpad, ktorý doposiaľ nenaložili do kontajnerov a neodviezli preč, jednoducho nahrnuli za dva vedľajšie bloky, trčí tam do výšky troch či štyroch metrov.

Lapdavský z Deštrukprojektu tvrdí, že stavbu napriek tomu prevezmú. Či aj začnú búrať, je zatiaľ otázne.

Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára