streda 31. októbra 2012

Luxusná vila na streche obchodného centra

Nedostatok pozemkov núti v Číne k netradičným riešeniam. Nedostatok stavebných pozemkov v rýchlo sa rozvíjajúcich čínskych mestách riešia architekti originálnym spôsobom. V meste Ču-čou v provincii Chu-nan vyrástli nedávno štyri luxusné vily na streche nákupného centra. Píše o tom denník The Sun. Preľudnená priemyselná metropola Ču-čou, ktorá je druhým najväčším mestom v provincii Chu-nan, má jeden milión obyvateľov a je označovaná za hlavné mesto čínskych lokomotív. Je totiž kľúčovým centrom výroby čínskych vysokorýchlostných vlakov. Ceny nehnuteľností sa tu za posledných päť rokov viac ako strojnásobili.

Projektanti preto prísne dbajú na to, aby ani kúsok voľného priestoru neprišiel navnivoč. Využitá tak bola aj strecha osemposchodového veľkoobchodného centra pre predaj obuvi Jiutian International Plaza.

Extravagantne umiestnené vily v Ču-čou vyvolali obavy verejnosti o bezpečnosť ich užívania. Plánovači ale potvrdili, že výstavba bola legálna. Domčeky majú v budúcnosti slúžiť ako kancelárie pre zamestnancov realitnej firmy.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára