pondelok 29. októbra 2012

Pozemky za hranicami dražejú

Za vyššími cenami stojí silný dopyt, aj zo strany Slovákov. Záujem ľudí z Bratislavy a okolia odsťahovať sa do domu či bytu v susednom Rakúsku je realitou už niekoľko rokov. Svedčí o tom napríklad projekt pri Kittsee, kde pozemky pri jazere z 90 percent nakúpili klienti zo Slovenska. Silný dopyt pritom v krajine citeľne zdvíha ceny, informoval portál wirtschaftsblatt.at. Za posledného tri a pol roka sa záujem o pozemok v Rakúsku zdvihol v priemere o 150 percent. V časti Burgenland, najbližšie slovenským hraniciam, a v Dolnom Rakúsku sa strojnásobil. Vo Viedni poskočil o 60 percent.

Ceny sa zdvihli najvýraznejšie v Hornom Rakúsku (o zhruba 30 percent), Štajersku (o 28,5 percenta) a vo Viedni (plus 23 percent). Priemerný rast od začiatku roka 2009 dosiahol pri pozemkoch 18,5 percent, vyplynulo zo zistení realitného portála immobilien.net.

Najmenej šli cenovky hore v Dolnom Rakúsko (4,4 %) a v Burgenlande (plus 6 %). Najdrahšie sú pozemky vo Viedni, kde štvorcový meter stojí v priemere 500 eur, najlacnejšie v Korutánsku za 62 eur.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára