streda 21. novembra 2012

Cena voľných bytov v Bratislave klesla

Cena za voľné byty v hlavnom meste, či už v starších dokončených alebo len nakreslených novostavbách, po miernom raste v úvode roka klesla. V treťom štvrťroku 2012 sa dostala podľa analýzy realitnej agentúry Lexxus na necelých 2 150 eur vrátane DPH. Na zlacnenie bytov vplývali viaceré cenové akcie, ale aj nižšie nastavené ceny bytov v nových projektoch. „Podľa kupujúcich je však cena stále privysoká. Za štvorcový meter sú ochotní zaplatiť v priemere o sto eur bez dane menej,“ konštatuje analytik realitnej spoločnosti Michal Zajíček. Na trhu bolo na konci tretieho tohtoročného štvrťroka v 109 bratislavských projektoch voľných takmer 2 600 bytov. Do ponuky pribudlo počas tretieho kvartálu približne toľko bytov, ako sa počas neho predalo.

Dopredali sa štyri projekty. V prvom bratislavskom okrese Rezidencia Machnáč vypredala prvú etapu ešte pred začiatkom výstavby. Vo štvrtom okrese to boli Condominium Renaissance a Nové Bratislavské Centrum. V piatom okrese dopredal posledné byty projekt na Fedinovej ulici.

Nové byty pribudli v osmičke projektov, pričom spolu šlo celkovo o takmer šesť stoviek bytov. V tomto roku je to najvyššie číslo. Najviac, 170 bytov začal ponúkať projekt Metrostavu v Dúbravke na Nejedlého. O dve desiatky bytov menej je na predaj v petržalskom projekte Solar.

Z celkovej ponuky tvorili dokončené projekty 56 percent. Väčšina voľných bytov je dvoj- alebo trojizbových. V najbližších mesiacoch by mali pribudnúť byty v rámci projektu Byty Villinki od YIT Reding na začiatku Líščieho údolia a tiež Panorama City v susedstve Tower 115.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára