streda 7. novembra 2012

Luxusných 500 bytov vo výškach

Nedávno oficiálne predstavili nový akcent na „singapurskej Wall Street“, ako volajú ulicu Shenton Way, dvojičky V on Shenton (Pätka na Shentone). Veže od UNStudia budú mať spoločný, 31 metrov široký sokel s dvojpodlažnou obchodnou časťou a sedempodlažnými garážami, zakončený prvou z troch strešných záhrad (sky gardens), v ktorej bude vodná nádrž. Na sokli postavia 53-poschodovú obytnú (237 m) a 23-poschodovú administratívnu vežu (123 m), ktorú developer UIC (United Industrial Corporation) Investments neprenajme, ale spoločnosť si ju ponechá ako sídlo.

Budovy komunikujú podobným sklonom zakončenia administratívnej budovy na nižšej z dvoch častí obytnej budovy a aj šesťuholníkovým vzorom na fasáde. Amsterdamskí architekti ho nazvali organický, modifikovali len dĺžku a šírku modulov v jednotlivých sektoroch.

Medzi obytnou a administratívnou budovou architekti vyrátali 15,4-metrovú medzeru, nevyhnutnú pre výhľad z bytov oproti administratívnemu vežiaku, tzv. výhľadový koridor. Dom je priklonený užšou stranou k prevažujúcim vetrom, na severovýchod.

Smerom na sever sa črtá pahorok Bukit Timah s prírodnou rezerváciou, východným smerom sa ako na dlani – asi kilometer vzdušnou čiarou – týčia tri veže Marina Bay Sands spojené plošinou s bazénoma juhovýchodným smerom sa rozprestiera nezakrytý výhľad na Singapurský prieliv.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára