štvrtok 8. novembra 2012

Rómovia v Šaci zažili kontrolu bytov

KOŠICE. Starosta mestskej časti Rudolf Reštei zorganizoval „prepadovku“, zameranú na technickú kontrolu bytov. S kolegami zisťovali príčiny nadmerných únikov vody, hľadali kde všade sú nelegálne odbery elektriny. Súčasťou kontroly bolo i rátanie ľudí v činžiakoch a hľadanie prípadných „čiernych“ nájomníkov žijúcich v bytoch, kde nemajú čo hľadať. „Ta to čo je to tu, nejaká razia? Dajte pokoj, veď deti sa nám pobudili, chcú ešte spať,“ rozhorčovala sa na chodbe po nedobrovoľnom budíčku evidentne ešte stále neprebudená nájomníčka.

Napriek tomuto ojedinelému monológu išlo všetko ako po masle, od jedného bytu k druhému, poschodie za poschodím.

Na chodbách nebolo ničím výnimočným vidieť rôzne poprepájané káble na stenách, samozrejme, aby v bytoch mohli svietiť, alebo používať elektrospotrebiče.

Za dverami úradníčky zistili, že do WC tečie voda prúdom, domáci reagovali slovami, že to predsa zaplatí mestská časť.

O pár metrov ďalej museli policajtom a úradníkom polonahý chlapík so ženou vysvetľovať, odkiaľ sa tam vzali, keďže k bytu v ktorom ich našli, nemali žiadne užívacie právo.

Vysvitlo, že majú trvalé bydlisko v obci Jasov. Neboli však jediní Jasovčania, ktorých pri „razii“ objavili.

„Dvadsať rokov som bez bytu, nemám kam s deťmi ísť,“ tvrdila prichytená žena. „Starosta rieši takéto veci, ale voľné byty čo sú tu, nikomu dať nechce.“

Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk


Foto: Veronika Janušková

0 komentárov:

Zverejnenie komentára