streda 12. decembra 2012

Sever vynovil ihrisko na Krupinskej

KOŠICE. „Aj Kalvária má konečne slušné detské ihrisko!“ tešili sa mamičky, ktoré s deťmi prišli na nedávne otvorenie zrekonštruovaného ihriska na Krupinskej. „Po rokoch je tu opäť priestor, kde sa nemusíme o deti báť,“ chválili nové preliezky, domček na hranie so šmýkalkou a hojdacích koníkov. Mestská časť vyčistila i pieskovisko, vymenila piesok, opravila betónový múrik aj natrela plot. To všetko stálo 3 700 eur.


Len vďaka peniazom z mesta

Vynovené ihrisko otvorili rodičia a deti z okolia. Mnohí z nich si tam vyrezali prvú tekvicu v živote a zabavili sa aj pri výzdobe ihriska.

„Nové ihrisko sme ‚pokrstili‘ i vypustením lampiónov šťastia so želaním, aby dlho slúžilo všetkým, ktorí naň tak dlho čakali. Ihrisko na Krupinskej má výhodnú polohu. Je obkolesené bytovkami a domami, rodičia môžu na deti dozerať priamo z okna bytu. Ihrisko sme skultúrnili, aby sa stalo pekným miestom pre obyvateľov a bezpečným pre deti,“ povedal starosta Marián Gaj (nezávislý).

Tento rok má Sever rekonštruovať 3 ihriská (ešte aj Hroncovu i Pod hradovou), no len vďaka dotácii 32 600 eur z mesta, lebo mestská časť na to sama nemá.

Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára