pondelok 24. decembra 2012

Voľné byty v Bratislave

Najlepšie sa predávajú jedno- a dvojizbové byty. Realitnému trhu hlavného mesta kraľujú v súčasnosti malé byty. V priebehu tretieho štvrťroka sa predalo takmer 480 bytov, pričom jedno- a dvojizbové tvorili viac ako dve tretiny. Vyplýva to z informácií spoločnosti Bencont Investment. Spoločnosť sledovala ku koncu septembra 116 projektov, ktoré ponúkali 10 173 bytov. Najviac bytov predal projekt Bytový dom Nejedlého v Dúbravke od Metrostavu, a to 35 bytov. Priemerná cena predávaných nehnuteľností prepočítaná na štvorcový meter dosiahla 2 107 eur vrátane DPH.

Priemerný nový byt sa v Bratislave predával za 131 400 eur s daňou. Najlacnejšie sa dali byty počas tretieho štvrťroka získať v piatom bratislavskom okrese. Tradične najdrahšie vychádza bývanie v Starom Meste.


V ponuke zostáva 3 254 dostupných bytov, ktoré sú voľné alebo rezervované. Oproti druhému štvrťroku to znamená nárast o necelé dve desiatky bytov. Najväčší výber je v druhom bratislavskom obvode, kde je na predaj viac ako 850 bytov. V absolútnych číslach najviac, 145 bytov ponúka petržalský projekt Solar.

Z hľadiska ponuky tvoria najväčšiu časť – 68 percent – dvoj- a trojizbové byty. Ich podiel sa pritom oproti júlu nepatrne o percento zvýšil. Pokles zaznamenala spoločnosť v počte jedno- a päťizbových. Najviac pribudlo dvojizbových bytov a mierne sa rozšírila aj ponuka ateliérov.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

Zdroj: TRENDreality.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára