streda 30. januára 2013

V centre Košíc pribudnú byty aj obchody

V centre metropoly východu pribudnú byty, obchody aj kancelárie. Novú polyfunkčnú budovu obnovou štyroch starších pripravuje košická spoločnosť Valentina Invest, s.r.o. Projekt s názvom Valentina kopíruje historickú zástavbu, zachované ostávajú historické tvary aj pôvodné krovy. Novostavba vzniká prerobením dvoch budov so vstupom z Mäsiarskej ulice a dvoch budov na Hlavnej ulici. Podľa portálu bytkosice.sk prinesie celkovo 33 dvoj- až štvorizbových bytov s rozlohou od 46 až po 114 štvorcových metrov.

Najviac bude trojizbových bytov, a to 17. Druhou najpočetnejšou skupinou sú dvojizbové byty, ktorých je v ponuke 11. Napríklad dvojizbový byt na treťom podlaží s výmerou 65 štvorcových metrov stojí 130-tisíc eur vrátane dane.

„Trojizbový byt na druhom podlaží s plochou 76 m2 a 18-metrovou lodžiou vychádza na 189-tisíc eur vrátane DPH,“ uvádza Slavomíra Mišková z realitnej kancelárie Century 21. Na štyri izby na treťom podlaží s plochou 114 m2 a 14-metrovou loggiou si treba pripraviť rovných 250-tisíc eur.

Podzemné parkovisko ráta s necelými troma desiatkami státí. Záujemca o parkovacie miesto zaplatí podľa S. Miškovej 20-tisíc eur vrátane dane. Prepojením dvoch ulíc vznikne nový prechod s pasážou, ktorú majú lemovať obchody a kaviarne. Obchodných priestorov by mali byť dva tucty, kancelárske priestory sú nakreslené štyri.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára