streda 27. februára 2013

Bude IKEA v Košiciach?

Dlhoočakávaný príchod švédskeho obchodu s nábytkom na východ Slovenska sa tak skoro konať nebude. Skupina totiž ohlásila plány, kde otvorenie košickej pobočky Ikea figuruje až v horizonte nasledujúcich šiestich rokov. Po meste pritom pokukuje už dlho, špekuluje sa o ňom už od otvorenia bratislavských priestorov v 1992. Aktuálna správa za finančný rok 2012 (obdobie od septembra 2011 po vlaňajší august) Košice zaraďuje po bok plánovaných obchodných domov v Prahe, Plzni a Hradci Králové. O približne tri roky plánuje skupina v regióne Slovenska, Česka a Maďarska spustiť aj nakupovanie online.

Bratislavský obchodný dom, ktorý tento rok prešiel rozšírením, navštívilo v uvedenom období 2,8 milióna návštevníkov, čo značí 4-percentný medziročný rast. Tržby mierne poklesli na aktuálnych 65,8 milióna eur, čo predstavuje zníženie o zhruba percento. Dôvodom má byť podľa oficiálnej správy najmä prebiehajúca rekonštrukcia.

Nafúknutú Ikeu i susediaci obchodný dom Avion rovnakého developera otvorili vlani pred Vianocami. Nábytkársky dom sa zväčšil o vyše polovicu, menej narástlo obchodné centrum. Okrem toho sa zväčšila kapacita reštaurácie, parkoviska, investor postavil nový päťpodlažný parkovací dom a prebudoval niektoré križovatky v rámci komplexu.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára