pondelok 4. marca 2013

V Košiciach rastie malá bytovka

V metropole východu, Košiciach, pribudne na konci tohto roka menší bytový projekt. Vlani v júni začala s výstavbou na rohu Dobšinského ulice a Čermeľskej cesty spoločnosť IRES R + M, s.r.o. Celkovo pätica nových bytov v mestskej časti Košice – Sever by mala byť dokončená v decembri 2013. Štvorpodlažná bytovka vyrastá v blízkosti dvojpodlažných rodinných domov, občania mestskej časti proti nej spisovali petíciu. Oproti pôvodnému plánu sa termín dokončenia posunul o štvrť roka neskôr, pričom zároveň pribudol jeden byt navyše. Celkovo by podľa informácií TRENDreality.sk mali byť na predaj dva dvojizbové, dva trojizbové a jeden štvorizbový byt.

Všetky byty majú balkón alebo terasu. Pri dvojizbových sa počíta (bez balkóna) s výmerou okolo 60 štvorcových metrov, tri izby by mali majiteľovi poskytnúť necelých 89 štvorcov a najväčší štvorizbový byt na najvyššom štvrtom podlaží je nakreslený s viac ako 155 m2.

Koľko bude stáť štvorcový meter, zatiaľ stanovené nie je. Podľa Miroslava Čechovského zo spoločnosti Ires však cena nevybočí z priemerných cenoviek bytov ponúkaných v Košiciach. Podľa údajov Národnej banky Slovenska sa v treťom štvrťroku priemerné ceny nehnuteľností v Košickom kraji hýbali pod tisíc eur za štvorec.

Čítať pokračovanie článku na TRENDreality.sk.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára