pondelok 18. februára 2013

Lokalita Panoráma je ponorená do tmy

KOŠICE. V zime, keď sa skoro stmieva, sa obyvatelia Panorámy vracajú domov z práce viac-menej po pamäti. „Na ulici nesvieti žiadne svetlo. Je to smiešne. Mali sme prísľub, že sa to spustí od Nového roka a stále nič,“ sťažuje sa Košičan. Na kopci nad mestskou časťou Vyšné Opátske bolo minulý rok dokončených 51 nových domov. „Termín odovzdania bol sčasti do konca októbra, sčasti do konca roka 2012. Podarilo sa nám ich urobiť skôr, preto sme domy klientom odovzdávali v júli a auguste,“ hovorí Ján Marušin, riaditeľ spoločnosti MM Development, ktorá domy stavala. V júli boli skolaudované, ešte pred nimi cesty aj osvetlenie.

„Vyzvali sme Opátske, aby si prebralo verejné osvetlenie. Reagovalo, že to najprv musí schváliť zastupiteľstvo a to až vtedy, keď sa ľudia prihlásia na trvalý pobyt,“ tvrdí developer.

Do konca mesiaca by malo byť svetlo

Na decembrovom zastupiteľstve poslanci schválili odkúpenie verejného osvetlenia časti Panoráma – Heringeš za jedno euro, pretože trvalý pobyt malo nahlásený už dostatok obyvateľov. Dnes ich tam oficiálne býva 68.

„Mestská časť chcela, aby sme osvetlenie v elektrárňach prihlásili na seba a oni to potom len prevezmú. Ale osvetlenie musí byť prihlásené na mestskú časť. V stredu išla pani z miestneho úradu s mojou kolegyňou do elektrární vybaviť to,“ dodáva Marušin.

Elektrárne odberateľa zaevidujú, nainštalujú elektromer a spíšu s vlastníkom zmluvu.

„V súčasnosti prebieha proces prípravy odovzdania a prevzatia stavby po úspešnom ukončení stavebných prác na verejnom osvetlení. Predpokladám, že v priebehu tohto mesiaca bude osvetlenie naším vlastníctvom, a tak bude môcť slúžiť našim obyvateľom. Ten istý proces bude prebiehať aj s komunikáciami a chodníkmi,“ vysvetľuje prednostka miestneho úradu Gabriela Mináriková..

O cesty sa doteraz staral Kosit, ktorému to platil developer.


Foto: Veronika Janušková

Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára