pondelok 11. marca 2013

Pri Košiciach má vzniknúť ďalší golfový areál

KOŠICE. Neďaleko Družstevnej pri Hornáde, desať kilometrov od Košíc, má vzniknúť osemnásťjamkové golfové ihrisko s klubovou budovou a parkoviskom za približne tri a pol milióna eur. Starosta obce Andrej Sabol potvrdil, že pre firmu Cassovia Golf & Country Club podpísal vlani stavebné povolenie na časť areálu a predpokladá, že výstavba sa začne na jar. „Obci to pomôže, bude mať väčší príjem z daní, zvýši sa aj návštevnosť. Tento región je predurčený na rekreačný ruch. Pôda sa tu už takmer neobrába a územie je ako stvorené pre tento typ športoviska,“ hovorí.

Podľa neho pôjde o golfové ihrisko, ktoré sa čo najviac prispôsobuje terénu, a preto si jeho výstavba nevyžiada veľké zásahy do prírody.

Väčšinový podiel v spoločnosti Cassovia Golf & Country Club má firma Golf Alpinka podnikateľov Pavla Miškova, Petra Valenta a Petra Ďuricu, ktorá od roku 2006  v prímestskej rekreačnej oblasti prevádzkuje deväťjamkové ihrisko s klubovým zázemím.

Nová rekreačná zóna?

Podľa investičného zámeru, ktorý firma vlani predložila do procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie, areál zaberie takmer 80 hektárov. Menšiu časť pozemkov investor od drobných vlastníkov vykúpil, väčšinu rieši dlhodobým nájmom.

Pri objekte klubovne s kapacitou pre sto hráčov a reštauráciou sú naplánované vedľajšie budovy tréningového centra s odpaľovacími boxmi a požičovne so servisom. Športovisko sa má budovať po etapách.

„Zvýši sa atraktivita lokality a z toho budú plynúť výhody pre miestnych obyvateľov. Ide o estetickú a ekologicky hodnotnú úpravu prostredia... Vznikne nová rekreačná zóna pri meste Košice s lesmi a vybavenosťou pre pohybové a rekreačné aktivity,“ píše sa v štúdii.

Foto: golf–alpinka.sk

Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára